Cele mai bune tipuri de blaturi de bucătărie

Unul dintre cele mai importante aspecte ale amenajării bucătăriei este alegerea blatului potrivit. Acesta nu trebuie să fie doar estetic, ci și durabil. Este o investiție care vrei să reziste ani de zile fără să se zgârie, să se păteze sau să se crape.

Când alegi tipul de blat pentru bucătăria ta trebuie să gândești mai întâi practic și abia apoi estetic. Gândește-te în primul rând la nevoile tale și ale familiei. Câte persoane folosesc bucătăria? Cât de des se gătește la tine în casă? Obișnuiți să luați masa în bucătărie? Ține cont de toate aceste detalii când alegi blatul, pentru a te asigura că alegi unul durabil, de calitate, care se potrivește perfect obiceiurilor tale și stilului tău de viață.

Cât despre design, toate tipurile de blat vin în diferite nuanțe și modele, astfel încât vei găsi cu siguranță ceva care să îți placă și să se potrivească designului bucătăriei tale. Blaturile precum cele din cuarţ sau piatra sinterizata sunt cele mai căutate în ultima perioadă și nu este de mirare, având în vedere numeroasele avantaje pe care le oferă. Iată ce trebuie să știi despre fiecare dintre acestea și de ce reprezintă cea mai bună alegere pe care o poți face pentru bucătăria ta.

Blat de bucătărie din cuarț Coante

Dacă ai o familie numeroasă și petreci mult timp în bucătărie gătind, sau pur si simplu dorești un blat durabil, construit special pentru a rezista în timp, dar și eventualelor lovituri și temperaturilor ridicate (tuturor ni se întâmplă măcar o dată să punem, din greșeală, o oală fierbinte sau o tavă direct pe blat) atunci cuarțul este materialul potrivit pentru blatul tău.

Deși te-ai gândi că blatul din cuarț este fabricat doar din cuarț, vei fi surprins să afli că acesta este realizat prin compunerea pulberii de cuarț si  rășină. Rezultă o piatră incredibil de dură, rezistentă și neporoasa care nu trebuie să fie niciodată resigilată.

Blaturile din cuarț pe care noi le comercializăm sunt realizate din 95% materiale naturale. Este vorba despre un cuarț Coante, care reunește cuarțul natural cu tehnologia Breton a celui mai important producător de linii de fabricatie pentru de cuarț din lume, pentru a obține blaturi durabile, dar care să aibă și un aspect plăcut, fiind potrivite pentru orice bucătărie.

Avantajele blatului din cuarț Coante

Cuarțul Coante are numeroase beneficii. Le vom enumera doar pe cele mai importante dintre acestea:

  • Este rezistent la zgârieturi și impact, datorită conținutului mare de cuarț.
  • Este indicat bucătăriilor în care se gătește zilnic, blatul fiind foarte ușor de curățat și întreținut
  • Are o structură neporoasă, ceea ce înseamnă că blatul poate fi ușor igienizat, deoarece bacteriile nu pot patrunde în pori, cum se întâmplă în cazul altor blaturi de bucătărie.
  • Este rezistent la efectele de uzură date de folosirea substanțelor chimice de curățenie.
  • Nu necesită nicio întreținere periodică sau lustruire, blaturile din cuarț Coante, nepierzându-și aspectul în timp.

Blat de bucătărie din piatra sinterizata Neolith

Piatra sinterizată este fabricata printr-un proces care constă în supunerea materiilor prime, 100% naturale, la presiuni și temperaturi foarte ridicate, ceea ce le face să se unească într-o masă solidă.

În procesul de sinterizare nu sunt folosite rășini sau polimeri, ceea ce face ca nicio substanță toxică să nu fie eliberată în mediul înconjurător. Este, așadar, un blat dedicat familiilor numeroase, cu copii, care petrec mult timp în bucătărie. Materialele folosite sunt 100% naturale și nedăunătoare.

Piatra sinterizată este un material deosebit de rezistent la zgârieturi și uzură, dar și la temperaturi foarte reci. De asemenea, este rezistent la căldură și nu arde în contact cu focul.

Avantajele blatului din piatra sinterizata Neolith

Blaturile Neolith au multe avantaje. Printre cele mai importante dintre acestea, enumerăm:

  • Rezistenta la îngheț și temperaturi ridicate. Materialele nu se deteriorează în momentul în care pui pe acestea alimente înghețate sau oale fierbinți. În plus, după cum am menționat deja mai sus, nu arde în contact cu focul.
  • Materialul nu este poros, ceea ce îl face impermeabil la lichide și, inclusiv, rezistent la pete. Având în vedere aceste caracteristici, piatra sinterizată este un material deosebit de ușor de curățat. Ai nevoie doar de o cârpă curată.
  • Este ușor de igienizat. Suprafața acestuia, nefiind poroasă, nu reține bacteriile. Acestea pot fi îndepărtate cu ușurință cu ajutorul dezinfectanților.
  • Poate fi curățat cu soluții pe baza de chimicale, materialul fiind rezistent la produse pe baza de chimicale.
  • În plus, este deosebit de rezistent la zgârieturi și nu îsi pierde aspectul sau culoare în urma expunerii la factorii de mediu (razele soarelui, căldură sau temperaturi reci).

Acum că ai aflat care sunt cele mai importante caracteristici ale celor mai bune blaturi de bucătărie de pe piață, care se potrivește cel mai bine nevoilor tale?